Worden Facebook en Instagram betaald?

Facebook en Instagram betaald?

Meta, het moederbedrijf van Instagram en Facebook, heeft onlangs aangekondigd dat het komt met een betaald abonnementsmodel genaamd Meta Verified. Dit model is bedoeld voor creators die geld verdienen met hun content op social media. Met een abonnement krijgen zij een geverifieerde badge, bescherming tegen imitatieprofielen, klantenservice en prioritering van hun comments bij andere personen. Daarnaast krijgen zij ook aanbevelingen op de Explore pagina en Reels op Instagram en exclusieve stickers voor Instagram stories.

Hoewel het abonnementsmodel bedoeld is voor creators, hoeft niet iedereen te betalen voor Instagram en Facebook. Gewone gebruikers kunnen nog steeds gebruik maken van een gratis Instagram- en Facebookprofiel. Het abonnement biedt vooral voordelen voor mensen die geld verdienen met hun content op social media.

Het abonnement is momenteel alleen beschikbaar voor individuele gebruikers en niet voor bedrijfsprofielen. Om een abonnement af te sluiten moet je 18+ zijn, een profielfoto hebben waarop je gezicht te zien is en voldoen aan minimale activiteit vereisten. Daarnaast moet je je account valideren met een geldig ID-bewijs.

Kosten

Het abonnement kost $11,99 (€11,18) per maand als het afgesloten wordt via desktop en $14,99 (€14,00) per maand als het afgesloten wordt via een smartphone (iOS of Android). Dit komt doordat Apple en Google 30% commissie rekenen voor betalingen in apps.

Vanaf wanneer is Meta Verified beschikbaar?

Meta Verified is momenteel beschikbaar in Australië en Nieuw Zeeland en wordt getest. Wanneer de tests goed verlopen, zal het naar verwachting snel in andere landen beschikbaar zijn.

Het is nog niet bekend of Instagram en/of Facebook ooit volledig betaald worden, maar de kans is momenteel nihil. Meta verdient al veel aan advertenties, wat in het afgelopen jaar ongeveer 105 miljard euro was.

Wil jij het bereik van jouw bedrijf online vergroten? Volg dan een van onze cursussen over Instagram en/of Facebook.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren