Werk aan SEO met linkbuilding

Linkbuilding voor het verbeteren van je SEO

Er zijn veel factoren die van belang zijn voor SEO. Om goed gevonden te worden in Google is het belangrijk om de juiste woorden te gebruiken in je tekst. Ook let Google op de technische gezondheid van je website. Maar vergeet ook zeker niet de kracht van linkbuilding voor het verbeteren van je SEO.

Soorten linkbuilding

Er zijn twee manieren om linkbuilding toe te passen voor de zoekmachine-optimalisatie (SEO). Je kunt zowel interne als externe linkbuilding gebruiken. Het verschil? Met interne linkbuilding plaats je linkjes in je tekst naar andere pagina’s binnen de eigen website. Bij externe linkbuilding link je naar pagina’s buiten de eigen website.

Interne linkbuilding voor structuur

Interne linkjes zijn van belang voor SEO, omdat je daarmee structuur in je website aanbrengt. Door van de ene naar de andere pagina te linken, laat je aan Google zien dat de informatie op die pagina’s met elkaar verband houden. Dat vindt Google belangrijk, want er moet een goede structuur zitten in je website en de content moet relevant zijn.

Externe linkbuilding voor relevantie

Door op je pagina door te linken naar andere websites vindt Google jouw website ook relevanter. Je moet dit niet overdrijven en je moet ook vooral goed kijken of de pagina’s waar je naar linkt wel relevant zijn in relatie met de eigen website. Google let er ook op of de pagina waar je naartoe linkt wel domeinautoriteit heeft. Dat wil zeggen of de pagina een hoge waardering van Google krijgt. Eigenlijk dus of diegene zijn SEO goed op orde heeft, relevante content op de website heeft staan en regelmatig de content updatet of wijzigt.

Backlinks voor domeinautoriteit

Zoals gezegd is het belangrijk voor SEO om af en toe te linken naar een andere website, maar het is ook belangrijk om backlinks te krijgen. Ook hiervoor geldt dat het niet helpt om zomaar op verschillende sites een linkje te hebben als die websites geen domeinautoriteit hebben of het onderwerp van de website niets met die van jou te maken heeft. Backlinks kun je verkrijgen door bijvoorbeeld een blog op een belangrijke website in het vakgebied waarin je werkzaam bent.

Wil jij alles leren over Twitter en andere social media?

Joosje geeft je graag meer informatie over de opleiding online marketing en de cursus social media. Bel of mail haar via 070 322 90 83 of info@dutchmarketingacademy.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren