Wat leer ik tijdens de cursus SEO van de Dutch Marketing Academy?

Leer alles over SEO bij de Dutch Marketing Academy

Als je een volwaardig online marketeer wilt worden, heb je veel kennis en verschillende vaardigheden nodig. Deze komen allemaal naar voren tijdens onze opleiding tot online marketeer. Maar als je je kennis op een specifiek gedeelte van online marketing wilt bijspijkeren, kun je ook een cursus volgen. Bijvoorbeeld de cursus SEO om alles te weten te komen over zoekmachine-optimalisatie.

Al onze cursussen komen in aanmerking voor de STAP subsidie dus de cursus SEO ook. Er is veel vraag naar deze cursus en in 2022 start er iedere 2 maanden een online groep bij wie jij je kunt aansluiten.

Tools voor SEO aan het begin van de cursus

Voordat je echt kunt gaan leren over de theorie van zoekmachine-optimalisatie, is het goed om te weten welke tools je gaat gebruiken. Deze worden eerst toegelicht en vervolgens begin je direct met het installeren van deze tools. Denk hierbij aan Google Analytics en Google Search Console.

De theorie over SEO

De cursus SEO gaat verder met het uitleggen van de essentie van zoekmachine-optimalisatie. Het legt daarna uit hoe je een zoekwoordenonderzoek doet om erachter te komen welke zoekwoorden van belang zijn voor de producten of diensten die je bedrijf aanbiedt. Ook leer je welke technische en on-site problemen je kunt tegenkomen, die de vindbaarheid van de website beïnvloeden. Deze gegevens zijn een belangrijk uitgangspunt voordat je begint met het optimaliseren van de website.

SEO-campagnes opzetten en optimaliseren

Als je alle benodigde theorie hebt gehad, is het tijd voor een beetje meer praktijkinformatie. Je leert hoe je campagnes opzet voor zoekmachine-optimalisatie. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen technische optimalisatie, zoekwoordenoptimalisatie en het optimaliseren van leesbaarheid. Daarna gaan we nog in op het belang van het up-to-date houden van de website. Natuurlijk sluiten we het geheel af met een toets.

Wil jij alles leren over zoekmachine-optimalisatie?

Wij geven je graag meer informatie over de cursus SEO. Bel of mail ons via 070 322 90 83 of daniela@dutchmarketingacademy.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Online marketing

Waarom een Online Marketing Opleiding essentieel is voor MKB ondernemers

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking