Wat is het beste tijdstip om te posten?

Wat is het beste tijdstip om te posten op social media?

Als online marketeer creëer je dagelijks content voor verschillende platformen en plaats je deze content op de verschillende platformen. De vraag die menig marketeer zich stelt bij het maken van de planning: Wanneer plaats ik op welk kanaal de content? Wat is het beste tijdstip en verschilt dit per kanaal?

Experimenteer en ontdek

Het is een vraag die we vaak krijgen en waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Het is afhankelijk van veel factoren zoals onder andere de doelgroep, het kanaal en de regio. Ons credo luidt in deze vooral ‘Experimenteer en ontdek!’. Je kunt al veel achterhalen door zelf onderzoek te doen door gebruik te maken van de statistieken beschikbaar in de verschillende platforms en steeds weer dingen uit te proberen. 

Daarnaast is er gelukkig er veel onderzoek gedaan op dit gebied en zijn er wel wat richtlijnen te geven. Met deze richtlijnen kun je experimenteren en uitvinden of deze richtlijnen ook van toepassing zijn op jouw doelgroep.

Algemene bevindingen over het posten op social media

Uit een onderzoek van SproutSocial kwam een aantal algemene bevindingen. Zo zou de beste tijd om content te plaatsen dinsdag t/m donderdag in de ochtend rond 9 en 10 uur zijn. De meest kansrijke dagen zijn volgens dit onderzoek dinsdag t/m donderdag en zo zou je zondag beter kunnen mijden. In dit onderzoek kun je ook nog per platform nagaan wat volgens hen de beste tijden zijn voor het posten van berichten.

Social media planner

Coosto (Marketing voor content & social media) ontwikkelde een gratis sheet, waarmee je gemakkelijk de beste tijden en dagen voor jouw posts berekent. Ook krijg je direct zicht op jouw ideale hashtag gebruik, berichtlengte en post type. Het proberen waard. Meer hierover vind je op deze pagina. Als je Coosto al gebruikt helpt de tool je tijdens het plannen van berichten te bepalen wat het ideale tijdstip.

Het internet staat vol met tips en tricks en verschillende onderzoeken op het gebied van dit onderwerp. Doe er je voordeel mee maar vergeet niet: ‘Experimenteer en ontdek!’.

Wil je meer halen uit je social media? In onze academy bieden we verschillende cursussen

op het gebied van social media aan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren