Wat is Growth Hacking

Wat is growth hacking?

Growth hacking is een groeiend en relatief jong vakgebied binnen de online marketing. Steeds vaker zie je de term op internet voorbij komen en ook in vacatures voor online marketeers zie je deze vaardigheid vaak terug. Maar wat is het eigenlijk en is het niet gewoon een mooie naam voor een online marketeer met smart moves?

Direct resultaat met growth hacking

Growth hacking is simpelweg het zonder uitgebreid strategisch marketingplan bereiken van direct resultaat. Met een minimum aan tijd en door middel van de inzet van verschillende marketingkanalen experimenteert de marketeer welk kanaal het beste resultaat behaald. Het meest succesvolle kanaal wordt vervolgens ingezet. Je hoeft als marketeer niet over een enorm marketingbudget te beschikken om met growth hacking aan de slag te gaan. Ook met een klein budget kun je gemakkelijk experimenteren. Voorwaarde is wel dat de business strategie in het oog wordt gehouden. Daarnaast geldt hier het principe ‘Meten is Weten’. Meet je resultaten en ga op basis van de resultaten verder met het best scorende marketingkanaal. 

Growth hacking: Learning by doing

Growth hacking is in de praktijk vooral leren door te doen. Start bijvoorbeeld een social media kanaal, een social media campagne of een Google Ads campagne, bepaal een budget en kijk na bepaalde tijd wat uiteindelijk de opbrengst is. Weten hoe? Dutch Marketing Academy biedt verschillende cursussen op het gebied van online marketing. Kijk voor ons aanbod op de Dutch Marketing Academy.

TIP: Houd altijd de business strategie in het achterhoofd en het daadwerkelijke doel. Je kunt in korte tijd nog zoveel bezoekers op je website genereren maar als je doel een hogere conversie is dan heb je niets aan 1000 bezoekers die eenmalig je site bezoeken. Dit ‘kijken niet kopen-principe’ kan daarentegen voor naamsbekendheid weer wel interessant zijn ;-). Kortom gewoon starten en doen.

Is een growth hacker een online marketeer met smart moves?

Geef het beestje een naam. De online marketeer die verschillende marketingkanalen inzet, meet en bijstuurt is bezig met growth hacking. Snel schakelen en anticiperen op de ontwikkelingen die gaandeweg ontstaan. Ook aan de slag met growth hacking maar nog niet bekend met de in te zetten marketingkanalen? Wij bieden verschillende cursussen op het gebied van online marketing. Bekijk ons cursusaanbod op de Dutch Marketing Academy.

Wil jij leren hoe je de verschillende marketingkanalen smart inzet?

Wij geven je graag meer informatie over onze opleiding online marketing of één van onze cursussen. Bel of mail ons via 070 322 90 83 of daniela@dutchmarketingacademy.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren