Tekort aan online marketeers

Tekort aan online marketeers

In 2019 heeft Werving- en selectiebureau SchaalX onderzoek gedaan naar het aantal vacatures in de online-marketingwereld en het aantal online marketeers. En wat bleek: er zijn zeven keer zoveel vacatures in de online marketing als online marketeers om deze vacatures te bekleden. Een groot tekort aan online marketeers dus!

Weinig kennis van online marketing

Al decennia lang is de wereld bezig om van analoog naar digitaal te gaan op bijna ieder vlak. De afgelopen tien jaar is ook de marketingwereld daarmee bezig. Online marketing is daarom het vak van de toekomst. Helaas lopen marketeers vaak achter op het gebied van kennis van online marketing. Dat is zonde, omdat daar nu juist de meeste winst te behalen valt.

Online marketing slechts bijvak

Niet alleen de zogenaamde oude rotten in het vak hebben moeite met de vertaalslag naar online marketing. Ook de marketingopleidingen op de universiteiten en hbo-instellingen hebben online marketing niet als focuspunt. Vaak is online marketing slechts een bijvak. Als de nieuwe lichting afgestudeerde marketeers dan aan het werk gaan, hebben ze niet genoeg kennis van online marketing om dit effectief in te zetten.

In de praktijk online marketing leren

Om online marketing onder de knie te krijgen, is het voor afgestudeerde marketeers van belang om ervaring op te doen in de praktijk. Maar daar is vaak geen tijd en gelegenheid voor, omdat de leidinggevenden het te druk hebben met de transitie van analoog naar digitaal. Hierdoor blijft de ontwikkeling van online marketeers achter en dat terwijl er al zo’n tekort aan is.

Altijd blijven leren

Als online marketeer werk je met veel verschillende kanalen, zoals de sociale media en Google (SEO en SEA) etc. En al die kanalen werken net even anders en veranderen ook om de haverklap. Als online marketeer ben je daarom nooit uitgeleerd en moet je altijd kennis up-to-date houden. Dat vergt toewijding, maar zorgt er ook voor dat je online succes kunt blijven boeken.

Wil jij je laten omscholen tot online marketeer?

Bel of mail Joosje via 070 322 90 83 of info@dutchmarketingacademy.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren