Instagram verandert locatie van advertenties

Instagram-advertenties na “Je bent helemaal bij”

Sinds 2018 laat Instagram het zien wanneer je het laatste nieuwe bericht op je feed hebt gezien. De tekst “Je bent helemaal bij” of “You’re all caught up” verschijnt dan met een vinkje. Daaronder kon je oudere berichten zien. De oorspronkelijke bedoeling van Instagram was om hiermee overmatig gebruik van Instagram tegen te gaan. Vanaf nu toont Instagram onder het vinkje advertenties en voorgestelde berichten.

Waarom plaats Instagram advertenties pas na nieuwe content?

Instagram merkte dat ondanks het bericht dat je “helemaal bij” bent, mensen daarna toch nog op zoek gingen naar andere, nieuwe content. Om daarop in te spelen vertonen ze daarom nu advertenties en voorgestelde berichten onder het bekende vinkje. Dit doet Instagram om te zorgen dat gebruikers niet actief op zoek hoeven naar relevante content.

Kun je ook oudere berichten bekijken?

Gelukkig is er voor degene die een ouder bericht zoekt, geen man overboord. Onder de tekst “Je bent helemaal bij” staat ook nog de mogelijkheid om oudere berichten te bekijken. Als je hierop klikt opent een nieuwe tijdlijn met oudere berichten. Je kunt dit weer verlaten door bovenaan op pijltje terug te klikken.

Wil jij alles te weten komen over Instagram en andere social media?

Dan is de cursus social media of de opleiding online marketing iets voor jou. Neem contact op met Joosje en ze helpt je graag verder. Bel of mail haar via 070 322 90 83 of info@dutchmarketingacademy.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren