Nieuw: Google Shopping gratis inzetten

Nieuw: Google Shopping gratis inzetten!

Tot nu toe was Google Shopping alleen betaald te gebruiken. Je moest dan altijd advertenties maken waarbij je producten liet zien, inclusief hun prijs en gemiddelde reviewscore. Deze producten en de bijbehorende informatie zette je in een product feed en laadde je in Google Ads. Maar Google brengt hier verandering in; er zijn nu ook gratis mogelijkheden voor Google Shopping. Helaas blijft het maken van een product feed ook daarvoor nodig.

Google Shopping betaald én gratis

Natuurlijk blijft de betaalde versie van Google Shopping bestaan. Het is alleen daarnaast mogelijk om gratis, door goede SEO je producten in Google Shopping te laten zien. Natuurlijk zullen de betaalde Shopping-resultaten bovenaan blijven staan. Daaronder kun je, in het tabblad Shopping, nu ook organische zoekresultaten vinden.

Zoekresultaten gratis Google Shopping
Als je bijvoorbeeld zoekt op een “rugtas voor laptop”, dan zien de zoekresultaten in Shopping er als volgt uit. Bovenaan zie je de advertenties en daaronder de organische (gratis) zoekresultaten

Hoe zorg je dat jouw producten getoond worden?

Om in de normale zoekresultaten van Google te verschijnen moet je (kortgezegd) zorgen dat je website technisch in orde is en dat je de juiste zoekwoorden gebruikt op de pagina’s. Om in Google Shopping te verschijnen is deze standaard SEO (zoekmachineoptimalisatie) niet voldoende. Google Shopping wil weten wat voor producten je verkoopt en wat de prijs daarvan is. Hiervoor moet je een feed maken, net als voor de advertenties in Google Shopping. Deze feed kun je dan in Google Merchant uploaden, in plaats van in Google Ads.

Het kost dus wel even wat meer werk, maar dan heb je ook wat. Als mensen op zoek zijn naar producten in Google Shopping, kun je daar dus gratis en wel vertoond worden met jouw producten.

Wil jij alles leren over zoekmachine-optimalisatie (SEO)?

Neem contact op met Joosje voor meer informatie over onze opleiding tot online marketeer en SEO-cursus. Bel of mail haar via 070 322 90 83 of info@dutchmarketingacademy.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren