Deze vijf factoren helpen bij een betere vindbaarheid van je website

SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, is een belangrijk aspect van digitale marketing. Als bedrijf wil je natuurlijk dat jouw website hoog scoort in zoekresultaten, zodat potentiële klanten je makkelijk kunnen vinden. 

Maar hoe zorg je daarvoor? Er zijn veel verschillende SEO factoren die je kunt meten om te bepalen hoe goed jouw website scoort. Hieronder hebben we de vijf belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

Organisch zoekverkeer

Organisch zoekverkeer is het aantal bezoekers dat naar je website komt via zoekmachines zoals Google. Het is een belangrijke factor, omdat het laat zien hoeveel mensen je website bezoeken vanwege je SEO-inspanningen. Als je het organische zoekverkeer ziet stijgen, betekent dit dat je website beter vindbaar wordt in zoekmachines zoals Google en dat je dus succesvol bent in je SEO-strategie.

Zoekwoord-rankings

Zoekwoord-rankings laten zien op welke positie jouw website of pagina staat in de zoekresultaten voor specifieke zoekwoorden. Het bijhouden van de zoekwoord-rankings is belangrijk, omdat het je laat zien welke zoekwoorden goed presteren en waar je beter op kunt ranken.

Bounce rate

De bounce rate is het percentage bezoekers dat je website verlaat na het bekijken van slechts één pagina. Een hoge bounce rate kan een teken zijn dat je content niet relevant of interessant genoeg is, of dat je website technische problemen heeft. Als je de bounce rate wilt verlagen, moet je ervoor zorgen dat je content relevant en nuttig is voor je doelgroep en dat je website snel en gebruiksvriendelijk is.

Gemiddelde sessieduur

De gemiddelde sessieduur laat zien hoe lang bezoekers op je website blijven. Dit is een belangrijke KPI, omdat het je laat zien hoe goed je content en gebruikerservaring is. Als de gemiddelde sessieduur laag is, moet je op zoek naar de oorzaak. Misschien kun je wat verbeteren aan je content of is je website erg traag.

Conversieratio

De conversieratio is het percentage bezoekers dat een bepaalde actie op je website uitvoert, zoals het invullen van een formulier of het kopen van een product. Het bijhouden van de conversieratio is belangrijk, omdat het je laat zien hoe effectief je website is in het omzetten van bezoekers naar klanten. Als je conversieratio laag is, moet je ervoor zorgen dat je website een duidelijke, opvallende call-to-action heeft en dat het proces om een aankoop of actie uit te voeren eenvoudig en intuïtief is.

Neem contact op

Als je deze 5 KPI’s in de gaten houdt en continu verbetert, zul je zien dat je website beter gaat presteren in zoekmachines en meer bezoekers aantrekt. Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO, zodat je jouw strategie hierop kunt aanpassen en je concurrentie altijd een stap voor blijft. Wil jij je nog verder verdiepen in SEO? Denk dan eens aan onze SEO cursus

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Online marketing

Waarom een Online Marketing Opleiding essentieel is voor MKB ondernemers

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking