4 tips voor Facebook leadgeneratie advertenties

Met deze 4 tips maak jij de juiste leadgeneratie advertenties op Facebook

Wil je weten hoe je een succesvolle Facebook-leadadvertentie inzet? We zetten 4 tips voor je op een rijtje. Dit zijn de 4 pijlers die Facebook zelf ook erg belangrijk vindt. Zorg dat je deze 4 punten toepast en je campagne is klaar om gelanceerd te worden!

1. Leads verzamelen

Het doel van een leadcampagne is leads verkrijgen, contactinformatie verzamelen. Om zoveel mogelijk leads te krijgen is het belangrijk om de mensen te laten weten waar ze zich voor aanmelden en nog belangrijker, waarom. Dan zullen ze pas hun gegevens achterlaten.

2. Zorg voor goede lead magneten

Waarom vullen mensen hun gegevens in? Zorg voor een toegevoegde waarde. Geef iets in ruil voor hun gegevens. De weggever kan bijvoorbeeld zijn: een whitepaper, e-book, kortingscode, gratis demo, nieuwsbrief of webinar. Zorg ervoor dat je in de tekst of de visual van de advertentie de weggever goed promoot.

3. Ontwerp een sterke landingspagina

Optimaliseer je landingspagina om bezoekers te laten converteren. Je zou ook meerdere landingspagina’s kunnen maken. Hiermee kun je onderzoeken welke landingspagina het beste converteert. 

Extra tip: Om de doelgroep te targeten die niet is geconverteerd, kun je hiervoor een aangepaste doelgroep voor maken. Hier kun je dan nogmaals een advertentie op aanzetten.

4. Beoordeel de binnenkomende leads

Indien je veel leads binnenkrijgt kun je wellicht niet met iedereen tegelijk contact opnemen. Het is dan handig om contact op te nemen met diegene die de meeste interesse toont. Dit doe je door leads punten te geven op basis van de interactie. Een e-book downloaden is bijvoorbeeld meer punten dan een inschrijving voor een nieuwsbrief.

Tips over hoe je een advertentie schrijft?

Wil je tips over hoe je content schrijft voor een Facebook leadgeneratie advertentie, lees dan het blog wat we schreven over de Facebook-formule voor goede tekstuele content.

Bron: https://www.facebook.com/business/news/tips-for-lead-generation-on-facebook

Wil je alles leren over Facebook adverteren?

Neem contact op met Joosje voor meer informatie over onze cursus Social Media. Bel of mail haar via 070 322 90 83 of info@dutchmarketingacademy.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren