Google Analytics 4 (GA4) installeren

Wat je moet weten over Google Analytics 4 (GA4) en hoe je het installeert

Google Analytics is al jarenlang een essentieel hulpmiddel voor marketeers en website eigenaren om inzicht te krijgen in het gedrag van hun gebruikers. Het stelt je in staat om gegevens te verzamelen over bezoekers, hun interacties op je site en nog veel meer. In 2020 introduceerde Google, Google Analytics 4 (GA4), de nieuwste versie van hun populaire webanalysetool. GA4 brengt enkele belangrijke veranderingen met zich mee ten opzichte van de vorige versie, Universal Analytics, en biedt nieuwe mogelijkheden voor het volgen en begrijpen van gebruikersgedrag op je website. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken van GA4 en leggen we uit hoe je het kunt installeren.

Wat is Google Analytics 4 (GA4)?

GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics en biedt een modernere en flexibelere benadering van het verzamelen en analyseren van gegevens over websitegebruikers. Het vervangt Universal Analytics, hoewel Universal Analytics nog steeds wordt ondersteund en gebruikt kan worden naast GA4.

Enkele belangrijke kenmerken van GA4 zijn onder andere:

1. Gebeurtenisgedreven tracking

In GA4 ligt de nadruk op gebeurtenisgedreven tracking. Dit betekent dat elke interactie van een gebruiker met je website wordt vastgelegd als een gebeurtenis. Dit geeft je een gedetailleerder inzicht in het gedrag van je gebruikers en stelt je in staat om aangepaste gebeurtenissen te definiëren die relevant zijn voor jouw specifieke doelen.

2. Verbeterde cross-platform tracking

GA4 maakt het gemakkelijker om gebruikers over verschillende apparaten en platforms te volgen, waaronder websites, mobiele apps en zelfs offline interacties. Dit is vooral handig in een wereld waar gebruikers vaak schakelen tussen verschillende apparaten om online te interacteren.

3. Verbeterde analyse van levenscyclus

GA4 biedt geavanceerde mogelijkheden voor het analyseren van de levenscyclus van gebruikers, waardoor je beter kunt begrijpen hoe gebruikers zich door je website bewegen, van acquisitie tot conversie.

Hoe installeer je Google Analytics 4?

Het installeren van GA4 op je website is een belangrijke stap om waardevolle gegevens te verzamelen en te analyseren.

Wil je gedetailleerde instructies over het installeren van GA4? Download onze gratis handleiding en ontdek hoe je GA4 op jouw website kunt implementeren. Met GA4 ben je beter uitgerust om je website te optimaliseren, je doelgroep te begrijpen en de prestaties van je online aanwezigheid te verbeteren. Ga aan de slag en ontdek wat GA4 voor jou kan betekenen!

Onze handleiding vind je op de cursus pagina’s van GA4.

Cursus Google Analytics 4

Wil je meer leren over Google Analytics? Wij bieden momenteel drie cursussen die qua inhoud overeenkomen maar qua vorm anders zijn. Net wat bij jou past!

E-learning met coaching – 4 weken – Bekijk hier de cursuspagina.
Online GA4 training – 1 dagdeel – Bekijk hier de cursuspagina
Klassikale Google Analytics 4 cursus – 1 dagdeel – Bekijk hier de cursuspagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Dit is misschien ook interessant

Nieuws

Samenwerking Members’ Benefits

SEO

Google EEAT wordt in SEO land steeds belangrijker

SEO

Chat GPT en SEO

Social media

Wat is de Magic Studio van Canva?

Google marketing

Zoekwoordanalyse en het belang van de juiste keywords voor een betere Google ranking

Google marketing

Google Analytics 4 (GA4) installeren